×

Hoe vind ik een CE Certificaat van een product?

04.12.2015

Er is vooralsnog geen centrale database waar alle CE Certificaten op te vinden zijn. Dit heeft te maken met het uitgangspunt van de CE Markering, welke de verplichting tot het opstellen van een CE Certificaat (de juiste benaming is een Verklaring van Overeenstemming of een EU-conformiteitsverklaring) neerlegt bij de fabrikant. Na het opstellen van een CE Certificaat, bestaat er geen wettelijke plicht om deze bij een centrale database aan te melden.

De meeste fabrikanten geven op verzoek een kopie van hun eigen CE Certificaat (mits zij die hebben en hun product onder het toepassingsgebied van de CE Markering valt).

Daarnaast bieden de meeste Aangewezen Instellingen (Notified Bodies) een mogelijkheid om te zoeken in hun eigen databases

Veel Aangewezen Instellingen (Notified Bodies) geven toegang tot hun certificaten database (zie bijvoorbeeld Certipedia van TÜV). De conformiteitscertificaten die daar gevonden kunnen worden, moeten echter niet verward worden met fabrikantsverklaringen. Het verschil is dat conformiteitscertificaten door een Aangewezen Instellingen worden afgegeven, en dat fabrikantsverklaringen door de fabrikant zelf wordt opgesteld, waarbij laatstgenoemde – onder eigen verantwoordelijk – verklaart dat het product voldoet aan EU harmonisatiewetgeving.

Wilt u meer weten over het zoeken en vinden van een CE Certificaat?

Neem dan vandaag contact op met een van onze specialisten:

Per telefoon: +31 (0)36 202 40 12
Per e-mail of door gebruik te maken van ons contactformulier.

    Vragen? Neem contact met ons op

    Heeft u meer vragen?

    Onze specialisten helpen u graag verder