Is CE een keurmerk?

Is CE een keurmerk?

Datum: 08.05.2018  (from Certification Company)

Antwoord:

Met de term CE wordt vaak een CE-markering of CE-normering bedoeld. Deze termen zijn vergelijkbaar met CE-keurmerk, CE-attest of een CE-keuring. Al deze termen dienen als een aanwijzing dat een product aan de wetgeving van de Europese Unie voldoet en dus verhandelt mag worden binnen de EU. Dit wil echter niet zeggen dat een CE-markering als bewijs kan en mag dienen, het is enkel een aanwijzing.

In eerste instantie is CE dan ook geen keurmerk. Toch wordt een CE-markering of CE-normering vaak wel een CE-keurmerk genoemd. Dit komt doordat de fabrikant of leverancier die de CE-markering aanbrengt, dit enkel doet wanneer hij of zij in de veronderstelling is dat het product met de Europese wetgeving overeenstemt. Niet alle producten hoeven van een CE-markering voorzien te zijn voordat ze verhandeld mogen worden op de Europese market. Maar er zijn verschillende productcategorieën waarvoor een CE-markering verplicht is.

Meer informatie over CE-markeringen?

Heeft u CE gerelateerde vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan u graag ter woord.

Heeft u interesse in een CE-markering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

AANVRAAGFORMULIER

Tags: ce keurmerk<< Terug naar alle vragen