Is een CE Keurmerk verplicht?

Is een CE Keurmerk verplicht?

Datum: 03.04.2018  (from Certification Company)

Antwoord:

CE-logo

Ja een CE-markering (ook wel CE-keurmerk of CE-certificaat genoemd) is verplicht. Echter is een CE-markering alleen verplicht wanneer het om een product of productgroep gaat waar een CE-harmonisatiewetgeving voor is opgesteld.

Een CE-certificaat is dus niet verplicht voor producten die buiten het toepassingsgebied van de CE-harmonisatiewetgeving vallen. Dit betekent niet dat deze producten aan geen enkele Europese regelgeving hoeven te voldoen. Deze producten moeten bijvoorbeeld wel vaak aan de Richtlijn Algemene Productveiligheid voldoen. Wanneer er voor het product helemaal geen Europese wetgeving geldt, zijn er vaak wel nationale bepalingen aanwezig in het land waarin het product op de markt gebracht wordt.

Hier vindt u een overzicht van de producten die van een CE-markering moeten zijn voorzien.

Wilt u weten of een CE-markering verplicht is voor uw product of vanaf wanneer dit wel het geval is? Onze specialisten helpen u hier graag mee verder. Vul het contactformulier hieronder in of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk bij u terug te komen.

AANVRAAGFORMULIER

Tags: ce keurmerk ce wettelijk verplicht<< Terug naar alle vragen