Wanneer is een CE-markering verplicht?

Wanneer is een CE-markering verplicht?

Datum: 05.04.2018

Antwoord:

ce markingCE-markeringen zijn voor een groot aantal producten wettelijk verplicht. Of een product of een productgroep de markering dient te dragen is afhankelijk van de harmonisatiewetgeving van de Europese Unie. Door de harmonisatiewetgeving moeten alle producten die in het CE-markering toepassingsgebied van de EU vallen, een markering krijgen als ze geproduceerd worden voor handel in de EU.  Zonder deze markering mogen de producten dan ook niet gebruikt of verkocht worden in de EU. Een aantal productgroepen die hieronder vallen en dus verplicht een CE-markering moeten dragen zijn:

  • Elektrische producten
  • Speelgoed
  • Machines
  • Liften
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Wanneer hoeft u geen CE-markering aan te brengen?

Wanneer uw product buiten het toepassingsgebied van EU voorschrift valt, is een CE-markering niet verplicht. Wel kunt u er bij sommige producten voor kiezen om vrijwillig een markering aan te brengen als aanwijzing dat uw product voldoet aan de Europese wetgeving.  Dit kan bijvoorbeeld bij bepaalde bouwproducten.

Het kan ingewikkeld zijn om uit te zoeken of uw product wel of geen CE-markering dient te hebben, vandaar dat wij u hier graag bij helpen. Aan de hand van een vrijblijvende quick-scan kunnen onze specialisten geheel kosteloos aangeven of uw product verplicht een CE-markering dient te krijgen.

Heeft uw product een CE-markering nodig en bent u benieuwd wat dit verder voor u betekent? Bekijk hier waar u een CE-markering kunt aanvragen. Vraag hier uw vrijblijvende quick-scan aan.

AANVRAAGFORMULIER<< Terug naar alle vragen