Wat is een CE normering?

Wat is een CE normering?

Datum: 21.03.2018  (from Certification Company)

Antwoord:

ce confomiteitsverklaring

Een CE-normering is vergelijkbaar met een CE-keurmerk, CE-markering, CE-keuring of een CE-attest. Al deze begrippen dienen als belangrijke aanwijzing, waarmee kan worden aangetoond dat het product in overeenstemming is met de Europese veiligheidseisen. CE-normering  is een verwijzing naar de Europese (geharmoniseerde) normen. De term “geharmoniseerde norm” wordt als volgt gedefinieerd in de Europese Verordening (EU) nr. 1025/2012:

“”Europese normen” die op verzoek van de Commissie zijn vastgesteld met het oog op de toepassing van harmonisatiewetgeving van de Unie.”

De harmonisatiewetgeving moet ervoor zorgen dat wetten en regels binnen de gehele Europese Unie hetzelfde zijn. De (geharmoniseerde) normen waar het product aan moet voldoen, zijn dus gelijk in de hele EU. Echter is het toepassen van deze geharmoniseerde normen wel op vrijwillige basis.

Sinds de CE-normering zijn intrede heeft gedaan begin jaren ’90, zijn er vele duizenden normen gepubliceerd. Het is daarom vaak lastig om de juiste norm(en) voor een product te vinden. Onze specialisten kunnen u daarbij helpen door een selectie van de juiste normen te maken.  Op basis van een aantal basisgegevens zoals een foto, algemene technische specificaties en een omschrijving van het beoogd gebruik, zullen wij geheel vrijblijvend de juiste normen voor uw product vinden en met een voorstel voor de CE-normering komen.

Aan de hand van de te volgen procedure zullen wij de investeringskosten van een CE-normering berekenen. We streven er doorgaans naar om binnen 24 uur te antwoorden.

Neem gerust telefonisch of per e-mail contact op met onze specialisten wanneer u meer wilt weten over de CE-normering of wat deze normering voor uw onderneming of product zal betekenen.

Wilt u graag een prijsindicatie van een CE-normering? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte aan.

AANVRAAGFORMULIER

Tags: ce normering<< Terug naar alle vragen