×

Wie kan een CE-markering aanbrengen?

05.04.2018

Als een product een CE-markering hoort te dragen, dan is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant om de markering op het product aan te brengen. Hierdoor verklaart de fabrikant dat het product aan de veiligheidseisen van de Europese Unie voldoet.

Wanneer het product buiten de EU ontwikkeld is, maar door een importeur op de Europese markt wordt verkocht, is niet de fabrikant maar de importeur verantwoordelijk voor het aanbrengen van de CE-markering. De importeur verklaart dan dat het product veilig is volgens de Europese wetgeving.

Zelf een CE-markering aanbrengen?

Wanneer u er als fabrikant of importeur verantwoordelijk voor bent dat uw product een CE-markering krijgt, kunt u ervoor kiezen om deze zelf aan te brengen of om hier een externe partij, zoals Certification Company, voor in te schakelen. Onze specialisten kunnen u op twee manieren bijstaan: ze kunnen u begeleiden met uw CE-markering, maar kunnen ook de volledige CE-certificering voor u uitvoeren.

Wanneer u ervoor kiest om de volledige certificering bij ons onder te brengen dan zullen wij ook de instructies omtrent het aanbrengen van de CE-markering van uw product verzorgen. Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend advies of heeft u interesse in een kosteloze quick-scan?

Neem contact op met één van onze specialisten.

    Vragen? Neem contact met ons op

    Heeft u meer vragen?

    Onze specialisten helpen u graag verder