Wie kan een CE-markering aanbrengen?

Wie kan een CE-markering aanbrengen?

Datum: 05.04.2018

Antwoord:

Als een product een CE-markering hoort te bezitten, dan is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant dat de markering op het product aangebracht wordt. Door de markering op het product aan te brengen verklaart de fabrikant dat het product aan de veiligheidseisen van de Europese Unie voldoet.

Wanneer het product buiten de EU ontwikkeld is, maar door een importeur op de Europese markt wordt verkocht, is niet de fabrikant maar de importeur verantwoordelijk voor het aanbrengen van de CE-markering. De importeur verklaart dan dat het product veilig is volgens de Europese wetgeving.

Zelf een CE-markering aanbrengen?

Wanneer u er als fabrikant of importeur verantwoordelijk voor bent dat uw product een CE-markering krijgt, kunt u ervoor kiezen om deze zelf aan te brengen of om hier een externe partij, zoals Certification Company, voor aan te haken. Onze specialisten kunnen u op twee manier bijstaan; ze kunnen u begeleiden met uw CE-markering, maar kunnen ook de volledige CE-certificering voor u uitvoeren.

Wanneer u ervoor kiest om de volledige certificering bij ons onder te brengen dan zullen wij ook de instructies omtrent het aanbrengen van de CE-markering van uw product verzorgen. Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend advies of heeft u interesse in een kosteloze quick-scan?

Neem contact op met één van onze specialisten.

 << Terug naar alle vragen