×

Wie laat de CE Markering testen?

10.12.2015

Het is niet correct om te zeggen dat de CE markering getest wordt. De CE markering wordt (door de fabrikant) op een product aangebracht. Met het aanbrengen van de CE markering verklaart de fabrikant (of de importeur die onder een eigen handelsnaam het product in de handel brengt) dat het product voldoet aan alle relevante essentiële veiligheidseisen.

Ter vaststelling van de conformiteit kan de fabrikant een product testen. In de meeste gevallen zal een fabrikant echter ervoor kiezen om het product te laten testen door een daarvoor geaccrediteerde test laboratorium. In sommige gevallen is de fabrikant verplicht om een zogenaamde Aangewezen Instantie (‘Notified Body’) in te schakelen voor het uitvoeren van specifieke taken (zoals beschreven in de relevante conformiteitsprocedures). De taken van een Notified Body kunnen zijn het testen van een product, maar vaker gaat het om de beoordeling van het Technisch Dossier.

Certification Company kan uw onderneming helpen bij het vaststellen van de relevante essentiële veiligheidseisen, het kiezen van de relevante geharmoniseerde normen en op basis daarvan, het (laten) testen van een product. Tevens kunnen wij de gehele procedure uit handen nemen en voor u uitvoeren.

Door slim gebruik te maken van ons groot internationaal netwerk kunnen wij vaak producten goedkoper (laten) testen, zonder dat het ten koste gaat van de doorlooptijd (sterker nog, vaak kunnen wij de doorlooptijd verkorten).

Wilt u weten hoe wij uw onderneming kunnen helpen bij het testen van uw producten?

Neem dan vandaag contact op met een van onze specialisten:

Per telefoon: +31 (0)36 202 40 12
Per e-mail of door gebruik te maken van ons contactformulier.

    Vragen? Neem contact met ons op

    Heeft u meer vragen?

    Onze specialisten helpen u graag verder