×

Over ons

Certification Company is bovenal een expertise hub op het gebied van productvoorschriften. De organisatie kenmerkt zich door een multidisciplinair samenwerkingsverband van juridische, technische en regulatory experts.

Certification Company ontzorgt fabrikanten, importeurs en distributeurs bij de toetreding van Europese en internationale afzetmarkten. Daarvoor verzorgen wij verschillende Europese en internationale productcertificeringen, zoals:

Naast het verzorgen van volledige conformiteitstrajecten adviseren wij over uiteenlopende vraagstukken over de toepassing en implementatie van relevante productvoorschriften. Ook begeleiden wij marktdeelnemers tijdens conflicten met markttoezichthouders.

Certification Company is gevestigd in Almere en heeft een wereldwijd netwerk met partners in meer dan 20 landen. We werken via diverse partnerships nauw samen met diverse testlaboratoria, veiligheidsdeskundigen en Aangemelde Instanties (Notified Bodies). Door dit uitgebreide netwerk kunnen wij ervoor zorgen dat de veiligheid van uw product altijd door de beste experts wordt beoordeeld.

Onze visie: Kennis borgen om optimaal te ontzorgen

Vanwege een enorme toename aan steeds complexere nationale, Europese en Internationale productvoorschriften is het voldoen aan relevante productveiligheidseisen een specialisme geworden. Het niet of onvolledig voldoen aan compliance verplichtingen is daarmee een volwaardige bedrijfsrisico geworden waar een onderneming met een blik op de toekomst niet omheen kan.

Certification Company wil vanuit haar rol als een expertise hub voor productvoorschriften alle marktdeelnemers ontzorgen. Aan de hand van praktische ondersteuning en gerichte oplossingen helpen wij ondernemingen met een correcte, concrete en praktische productcertificering. Kritisch, vakkundig, accuraat, helder, snel en to the point. Daarmee dragen wij bij aan kwalitatief betere en veiligere producten wereldwijd.

Certification Company zelf ook gecertificeerd

De experts van Certification Company doen er alles aan om hun kennis en onze processen up-to-date te houden. Zo zijn al onze experts en Certification Company zelf ook gecertificeerd. We vertellen u er graag meer over:

ISO 9001:2015CMSE® - Certified Machinery Safety Expert (TÜV-certificering)Veiligheidskundige en TÜV-certificeringCECE - Certified Expert in CE MarkingPRRC - Certified Person Responsible for Regulatory Compliance
In oktober 2018 is Certification Company ISO 9001:2015 gecertificeerd. Het ISO 9001 is een internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagement. Met deze certificering heeft Certification Company aangetoond dat we werken aan:

 • hoogwaardige kwaliteit;
 • klanttevredenheid;
 • continue kwaliteitsverbetering;
 • continue verbetering van processen;
 • consistente communicatie.

We zijn hier uiteraard trots op en vastbesloten om ermee door te gaan!

De beleidsverklaring ISO 9001:2015 kunt u bij ons opvragen. Dit doet u door te mailen naar admin@certification-company.com met als onderwerp “Beleidsverklaring”.

CMSE® – Certified Machinery Safety Expert (gecertificeerd expert machineveiligheid) is een wereldwijd erkende kwalificatie op het gebied van machineveiligheid. Deze training biedt onze experts een 360°-overzicht over actuele normen, risicobeoordelingen, arbeidsbescherming, veiligheidstechniek en de toepassing van functionele veiligheid voor besturingen. Certification Company behaalde dit certificaat in juli 2022.
Bij Certification Company zijn onze experts officieel erkende veiligheidskundigen en TÜV gecertificeerd CE-coördinator. Als veiligheidskundigen zijn ze op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving inzake veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Daarnaast hebben we nog meer kennis van elektrische veiligheid, gevaarlijke stoffen en verschillende veiligheidsvoorschriften. Kortom, bij ons kunt u terecht voor al u vragen omtrent arbeidshygiëne en veiligheid van producten.
Certification Company behaalde dit certificaat in 2020. De CECE – Certified Expert in CE Marking – is de hoogst mogelijke kwalificatie op het gebied van CE-markering op grond van Machinerichtlijn 2006/42/EG. Dit maakt dat wij verregaand zijn gespecialiseerd in wet- en regelgeving op het gebied van machineveiligheid.
De MDR vereist dat fabrikanten een verantwoordelijke (PRRC) aanwijzen voor de naleving van de regelgeving. Certification Company behaalde in 2021 de PRRC certificering. Daarmee kunnen fabrikanten Certification Company als PRCC voor de Europese Unie aanwijzen.

Daarnaast zijn de experts van Certification Company lid van/betrokken bij:

De NEN Medical Device Software Experts Platform (NMEP)
Certification Company is ook vertegenwoordigd in de NEN Medical Device Software Experts Platform (NMEP) die zich concentreert op standalone software die als medisch hulpmiddel gedefinieerd worden.
De NEN IoT Product Security werkgroep
Deze werkgroep is onderdeel van de normcommissie Cybersecurity & Privacy. Deze normcommissie houdt zich bezig met het vaststellen van standaarden op het gebied van Internet of Things (IoT). Ook bepaalt de normcommissie het Nederlandse standpunt over de mondiale- en Europese standaarden die in ontwikkeling zijn.
Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS)
RAPS is de grootste wereldwijde organisatie van en voor professionals die betrokken zijn bij de regulering van gezondheidszorg en aanverwante producten, waaronder medische hulpmiddelen, farmaceutische producten, biologische geneesmiddelen en voedingsproducten.
Het NEN Platform Industrie & veiligheid
Binnen dit platform wisselen wij met andere experts kennis uit over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machineveiligheid, Drukapparatuur, Arbeid en veiligheid en ATEX.
De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK)
De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is een kennisplatform voor en door veiligheidskundigen in Nederland met een netwerk van 3.000 veiligheidskundigen in uiteenlopende disciplines en vakgroepen.

Partners

E-commerce platforms nemen steeds meer verantwoordelijkheid voor de productveiligheid en conformiteit van de producten die via hun platforms worden verkocht. Om hun verkooppartners daarbij te ondersteunen is een aantal grote platforms de samenwerking aangegaan met Certification Company. Als service & compliance partner helpen wij hun verkooppartners te voldoen aan de EU-voorschriften voor productveiligheid en productconformiteit.

Erkend Leerbedrijf

Certification Company is een Erkend Leerbedrijf. Dit betekent dat jonge enthousiaste studenten bij ons stage kunnen lopen. Wij zijn trots op deze erkenning en we hopen in de komende jaren veel studenten te mogen begeleiden.

  Vragen? Neem contact met ons op

  Heeft u meer vragen?

  Onze specialisten helpen u graag verder